DUDAK UÇUKLATAN MİDE BULANDIRAN ZAYIFLIK SIRRI

on Çarşamba, Nisan 15, 2009
Hollywood özellikle son yıllarda korkunç bir 'zayıflık' hastalığının perçesinde. Bugün artık iş 'sıfır bedenlere' kadar ulaşmış durumda. Ama geçmişte de yani tıpkı Marilyn Monroe gibi balık etli kadınların gözde olduğu dönemde de durum pek farklı değildi. Yine sahneye çıkan ya da kamera karşısına geçen kadın yıldızların daha çok beğenilmek için hep zayıf hatta daha zayıf olması gerekiyordu. Üstelik spor ya da diyet gibi klasik yöntemlerin işe yaramadığı durumlarda uygulanan daha 'garantili' bir yol da vardı. Kulağa biraz tuhaf gelse de hatta mide bulandırsa da bazı ünlülerin tercih ettiği bir yöntem: Tenya yumurtası yutmak. Böylece istediğin herşeyi yiyip yine de zayıflamak.

İtalyan gazeteci Alfonso Signorini'nin ülkemizde Çok Gururlu Çok Kırılgan adıyla yayınlanan ve efsane diva Maria Callas'ın yaşamını anlatan romanında da bu konuya değiniliyor. Küçüklüğünden beri fazla kilolarıyla başı dertte olan Callas sadece ilahi sesiyle değil görüntüsüyle de kusursuz olabilmek için zayıflamaya karar veriyor. Bunun için başvurduğu doktor da ona iki yöntem öneriyor: Yemek sırasında iştahının kesilmesi için kokain kullanmak ya da tenya yumurtası yutmak. Callas her ne kadar zor olsa da ikinci yolu seçiyor. Ve 3 ay boyunca bedeninde yaşayacak olan tenya yumurtalarını şampanyayla birlikte yutuyor. Sonuç: Callas, 1 ayda 16 kilo kaybedip yepyeni bir çehreye bürünüyor.

Üstelik kitapta anlatıldığına göre 1950'li yıllarda bu yöntemi uygulayan tek ünlü Maria Callas da değil. Bir doktor gözetiminde tenya yumurtası yutarak kilo kaybetmeyi deneyen ünlüler arasında Greta Garbo, Marilyn Monroe, Rita Hayworth ve Jayne Mansfield gibi bir dönemin efsane yıldızları da bulunuyor.

Görünen o ki her ne kadar yöntemler farklı olsa da bugün de gösteri dünyasının kadın yıldızları her zaman zayıf kalabilmek için kimi zaman olmadık yöntemlere de başvurmak zorunda kalıyorlar....

0 Yorum Yapin:

Kitap yazsam alirmisiniz

Her Hakki Sacmalarima Ve Yalnizligima Aittir.... Blogger tarafından desteklenmektedir.

Gelin bi cayimizi icin

Bu Blogda Ara